free hit counter
Certificaten

 

Certificaten

Het nieuwe multifunctionele bedrijfspand waar zowel verse, gerookte en diepvries producten worden geproduceerd, die eind november 2012 is opgeleverd hebben wij zo ingericht zodat alles voldoet aan de IFS normen.  Een IFS certificering geeft zekerheid over de beheersing van het productieproces van voedingsmiddelen volgens de strengste normen.  Met een IFS certificaat wordt voldaan aan wet- en regelgeving en wordt productveiligheid en productaansprakelijkheid verzekerd. Wij vinden het belangrijk om altijd te weten welke producten waar geleverd zijn. Daarnaast geeft deze certificering onze klanten een extra borging voor hun eigen proces. Op dit moment beschikken wij over de volgende certificaten:

IFS International Food Standard

Mooijer – Volendam B.V. is IFS gecertificeerd en voldoet daarmee aan de strenge voorwaarden die men stelt in de internationale levensmiddelenproductie. IFS-certificering is bedoeld als uniforme controle op de veiligheid van levensmiddelen en het kwaliteitsniveau van producenten.De belangrijkste criteria van IFS zijn:
• beheersing van kritische beheers punten
• betrokkenheid van het management en medewerkers
• traceerbaarheid van producten, grondstoffen en verpakkingsmaterialen
• uitvoering van corrigerende maatregelen

 

MSC (MSC-C-51328)

MSC staat voor Marine Stewardship Council. Wanneer het MSC-keurmerk op een visproduct staat, dan betekent dit dat deze volledig terug te traceren is naar de visserij waaruit de vis afkomstig is.

 

BAP Best Aquaculture Practices

BAP certificering definiëert de belangrijkste elementen van verantwoorde aquacultuur en geeft kwantitatieve richtlijnen voor de toepassing daarvan. Deze wordt veelal gebruikt door de Amerikaanse groothandel en is beschikbaar voor Garnalen, Pangasius en Tilapia kweek.

GlobalG.A.P.

GlobalGap is oorspronkelijk ontwikkeld voor agricultuur (landbouwprodukten) en is na de snelle ontwikkeling van de aquacultuur al snel uitgeweken naar viskweek. Waar begonnen is met zalm is ook voor Pangasius en tilapia kweek een GlobalGap certificatie beschikbaar. GlobalGAP wordt gezien als de voorloper van het Aquaculture Stewardship Council (ASC), die nu in ontwikkeling is en alleen nog voor gekweekte Tilapia in de markt te koop is.

ASC (ASC-C-00359)

ASC staat voor Aquacultuur Stewardship Council. Dit is een organisatie voor duurzame kweekvis. Gekweekte vis heeft een grote impact op het milieu. Daarbij is steeds meer verkochte vis gekweekt, dus het is nodig dat dit op een duurzame manier gebeurt. Door vis met het ASC-keurmerk te kiezen weten consumenten zeker dat ze verantwoord gekweekte vis kopen. Dit keurmerk geldt voor de panga die wij verkopen.