free hit counter
Certificaten

 

MSC (MSC-C-51328)

MSC staat voor Marine Stewardship Council. Wanneer het MSC-keurmerk op een visproduct staat, dan betekent dit dat deze volledig terug te traceren is naar de visserij waaruit de vis afkomstig is.

 

BAP Best Aquaculture Practices

BAP certificering definiƫert de belangrijkste elementen van verantwoorde aquacultuur en geeft kwantitatieve richtlijnen voor de toepassing daarvan. Deze wordt veelal gebruikt door de Amerikaanse groothandel en is beschikbaar voor Garnalen, Pangasius en Tilapia kweek.

GlobalG.A.P.

GlobalGap is oorspronkelijk ontwikkeld voor agricultuur (landbouwprodukten) en is na de snelle ontwikkeling van de aquacultuur al snel uitgeweken naar viskweek. Waar begonnen is met zalm is ook voor Pangasius en tilapia kweek een GlobalGap certificatie beschikbaar. GlobalGAP wordt gezien als de voorloper van het Aquaculture Stewardship Council (ASC), die nu in ontwikkeling is en alleen nog voor gekweekte Tilapia in de markt te koop is.

ASC (ASC-C-00359)

ASC staat voor Aquacultuur Stewardship Council. Dit is een organisatie voor duurzame kweekvis. Gekweekte vis heeft een grote impact op het milieu. Daarbij is steeds meer verkochte vis gekweekt, dus het is nodig dat dit op een duurzame manier gebeurt. Door vis met het ASC-keurmerk te kiezen weten consumenten zeker dat ze verantwoord gekweekte vis kopen. Dit keurmerk geldt voor de panga die wij verkopen.