free hit counter
Historie

 

Historie

Mooijer-Volendam B.V. is in 1988 opgericht door de broers Carlo en René Mooijer. Na de start als klein garnalenbedrijf met één vrachtwagen om de producten te verhandelen, is Mooijer-Volendam BV later verder gegroeid in een pand aan de Morseweg te Volendam met een kleine kantoor-  en productieruimte.

In 1996 is het bedrijf Holsu NV in Suriname opgezet samen met twee partners uit Harlingen. Momenteel varen er 4 schepen in Suriname en wordt de vis gelijk op zee ingevroren en vervolgens verwerkt in de EEG-erkende fabriek in Domburg, Suriname. Daarna wordt de vis per vriescontainer naar Rotterdam vervoerd. Tegelijkertijd werd gestart met de opbouw van een diepvriesassortiment zeeprodukten door import uit alle delen van de wereld.

Door de groei die het bedrijf heeft doorgemaakt werd het pand aan de Morseweg te klein en is er in 2001 een nieuw pand (met grote vriesruimte en kantoor) aan De Toek 1-3-5 te Volendam gebouwd. Dit vrieshuis met 3587 palletplaatsen is het logistieke hart van het bedrijf waar alle bestellingen worden verzameld en uitverdeeld.

In 2003 is het bedrijf Lou Snoek Volendam B.V. overgenomen. Een mooi bedrijf met als kerntaak het roken van diverse vissoorten. Onder de handelsnaam “Lou Snoek”  zijn ook die producten in het totaalpakket ondergebracht. De dagvers gerookte makreel, haring, sprot, zalm en paling zijn overal in Nederland en België te vinden, vooral via de visspeciaalzaken en ambulante vishandel.

Door de jaren heen is het assortiment flink uitgebreid met diverse verse en diepvries artikelen uit de meest exotische windstreken. Mooijer-Volendam BV heeft nu tevens een uitgebreid assortiment groenten en fruit uit diverse Aziatische landen. Samen met de vis zorgt dit voor een aanbod, dat mede geschikt is voor de verschillende etnische bevolkingsgroepen in Europa zoals de Afrikanen, Surinamers, Vietnamezen en Turken. Dagelijks worden de markten gevolgd om door te groeien en uit te breiden. Anticiperend op verdere groei is een nagelnieuwe en hypermoderne rokerij aan de Dwarskuul 4-6 te Volendam medio november 2012 opgeleverd. Met deze faciliteit voldoet ‘Lou Snoek’ aan de nieuwste kwaliteitseisen waarmee de allerhoogste norm zal worden nagestreefd.