Kennisbank
Chilisaus: de bekendste Oosterse smaakmaker
Chilisaus is een van de populairste smaakmakers ter wereld. Het is een zoete, pittige saus die zijn kenmerkende smaak krijgt van chilipepers. Er bestaan tientallen varianten van: sommige chilisausen zijn mild, anderen juist extreem heet. Wat ze allemaal gemeen hebben, is die mooie combinatie van pittigheid en een subtiele zoetheid. Onderwerpen die in dit artikel […]
Lees verder →Chilisaus: de bekendste Oosterse smaakmaker
Chilisaus is een van de populairste smaakmakers ter wereld. Het is een zoete, pittige saus die zijn kenmerkende smaak krijgt van chilipepers. Er bestaan tientallen varianten van: sommige chilisausen zijn mild, anderen juist extreem heet. Wat ze allemaal gemeen hebben, is die mooie combinatie van pittigheid en een subtiele zoetheid. Onderwerpen die in dit artikel […]
Lees verder →Zeewier: het groene goud uit de oceaan
Zeewier staat in Oosterse landen bekend als het ‘groene wonder uit de oceaan’. Het is niet alleen een superfood bomvol voedingsstoffen, maar óók een duurzaam product dat goed is voor de planeet. Van sushi tot smoothies en van chips tot salade: zeewier verovert keukens over de hele wereld. Lees verder en ontdek waarom zeewier het […]
Lees verder →Zeewier: het groene goud uit de oceaan
Zeewier staat in Oosterse landen bekend als het ‘groene wonder uit de oceaan’. Het is niet alleen een superfood bomvol voedingsstoffen, maar óók een duurzaam product dat goed is voor de planeet. Van sushi tot smoothies en van chips tot salade: zeewier verovert keukens over de hele wereld. Lees verder en ontdek waarom zeewier het […]
Lees verder →Mungbonen: eiwitrijke peulvrucht uit India
Mungbonen zijn kleine, groene peulvruchten die al honderden jaren geliefd zijn in de Aziatische keuken. In het Westen winnen deze voedzame en eiwitrijke bonen steeds meer terrein. In dit artikel lees je alles over de voedingswaarde, de gezondheidsvoordelen én manieren waarop je mungbonen kunt bereiden. Onderwerpen die in dit artikel besproken worden: Korte introductie mungbonen […]
Lees verder →Mungbonen: eiwitrijke peulvrucht uit India
Mungbonen zijn kleine, groene peulvruchten die al honderden jaren geliefd zijn in de Aziatische keuken. In het Westen winnen deze voedzame en eiwitrijke bonen steeds meer terrein. In dit artikel lees je alles over de voedingswaarde, de gezondheidsvoordelen én manieren waarop je mungbonen kunt bereiden. Onderwerpen die in dit artikel besproken worden: Korte introductie mungbonen […]
Lees verder →Zwarte rijst: kerngezonde graansoort met stevige structuur
Zwarte rijst wordt ook wel paarse rijst of verboden rijst genoemd. Het graansoort kent een opmerkelijke geschiedenis die teruggaat tot zo’n 10.000 jaar geleden in Azië. Naast de opvallende kleur, biedt zwarte rijst tientallen culinaire mogelijkheden én wordt het geprezen om de voedingswaarde. Met andere woorden: een veelzijdig topproduct. In dit artikel ontdek je hoe […]
Lees verder →Zwarte rijst: kerngezonde graansoort met stevige structuur
Zwarte rijst wordt ook wel paarse rijst of verboden rijst genoemd. Het graansoort kent een opmerkelijke geschiedenis die teruggaat tot zo’n 10.000 jaar geleden in Azië. Naast de opvallende kleur, biedt zwarte rijst tientallen culinaire mogelijkheden én wordt het geprezen om de voedingswaarde. Met andere woorden: een veelzijdig topproduct. In dit artikel ontdek je hoe […]
Lees verder →Sojasaus: dé smaakmaker uit de Aziatische keuken
Sojasaus is de bekendste smaakmaker uit de Aziatische keuken. Sterker nog: het is een onmisbaar ingrediënt. Deze donkerkleurige, hartige én zoete saus is gemaakt van gefermenteerde sojabonen en kent een lange geschiedenis. Van de oorsprong in het oude China tot de wereldwijde populariteit van vandaag: sojasaus heeft een lange weg afgelegd om te staan waar […]
Lees verder →Sojasaus: dé smaakmaker uit de Aziatische keuken
Sojasaus is de bekendste smaakmaker uit de Aziatische keuken. Sterker nog: het is een onmisbaar ingrediënt. Deze donkerkleurige, hartige én zoete saus is gemaakt van gefermenteerde sojabonen en kent een lange geschiedenis. Van de oorsprong in het oude China tot de wereldwijde populariteit van vandaag: sojasaus heeft een lange weg afgelegd om te staan waar […]
Lees verder →Sesamzaad: oeroud voedzaam product met sterke smaak
Sesamzaad voegt een unieke twist toe aan gerechten over de hele wereld. Deze kleine, ovale zaadjes van de sesamplant kennen een rijke geschiedenis en zijn een van de oudste gewassen ter wereld. Na hun oorsprong in Afrika zijn ze nu wereldwijd verspreid en spelen ze een belangrijke rol in verschillende keukens. In dit artikel gaan […]
Lees verder →Sesamzaad: oeroud voedzaam product met sterke smaak
Sesamzaad voegt een unieke twist toe aan gerechten over de hele wereld. Deze kleine, ovale zaadjes van de sesamplant kennen een rijke geschiedenis en zijn een van de oudste gewassen ter wereld. Na hun oorsprong in Afrika zijn ze nu wereldwijd verspreid en spelen ze een belangrijke rol in verschillende keukens. In dit artikel gaan […]
Lees verder →Kokosmelk in de wereldkeuken: van de oorsprong tot huidige trends
Kokosmelk is een veelzijdig en veelgebruikt ingrediënt dat oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt, maar wereldwijd steeds populairder wordt. Deze romige vloeistof ontstaat door het persen van kokosnootvruchtvlees. Al eeuwenlang speelt kokosmelk een centrale rol in verschillende culinaire tradities en recepten. In dit artikel gaan we dieper in op het totaalplaatje van kokosmelk, zodat u precies weet […]
Lees verder →Kokosmelk in de wereldkeuken: van de oorsprong tot huidige trends
Kokosmelk is een veelzijdig en veelgebruikt ingrediënt dat oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt, maar wereldwijd steeds populairder wordt. Deze romige vloeistof ontstaat door het persen van kokosnootvruchtvlees. Al eeuwenlang speelt kokosmelk een centrale rol in verschillende culinaire tradities en recepten. In dit artikel gaan we dieper in op het totaalplaatje van kokosmelk, zodat u precies weet […]
Lees verder →Rijstpapier: een delicate omhulling voor iedere culinaire creatie
In onze nieuwe blog over jasmijnrijst kreeg u al een eerste kijkje in ons nieuwe droogassortiment. Als aanvulling op onze hoogwaardige verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te maken. Rijstpapier van […]
Lees verder →Rijstpapier: een delicate omhulling voor iedere culinaire creatie
In onze nieuwe blog over jasmijnrijst kreeg u al een eerste kijkje in ons nieuwe droogassortiment. Als aanvulling op onze hoogwaardige verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te maken. Rijstpapier van […]
Lees verder →Alles over rijstnoedels: ontdek ons uitgebreide aanbod
Rijstnoedels zijn een type noedels gemaakt van rijstmeel en water. Ze zijn een veelvoorkomend ingrediënt in de Aziatische keuken en worden vaak gebruikt in gerechten zoals noedelsoep, roerbakgerechten, loempia’s en salades. Rijstnoedels zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van dunne vermicelli-achtige noedels tot bredere, platte noedels. AAA-kwaliteit rijstnoedels Bij Mooijer-Volendam hebben we een groot en […]
Lees verder →Alles over rijstnoedels: ontdek ons uitgebreide aanbod
Rijstnoedels zijn een type noedels gemaakt van rijstmeel en water. Ze zijn een veelvoorkomend ingrediënt in de Aziatische keuken en worden vaak gebruikt in gerechten zoals noedelsoep, roerbakgerechten, loempia’s en salades. Rijstnoedels zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van dunne vermicelli-achtige noedels tot bredere, platte noedels. AAA-kwaliteit rijstnoedels Bij Mooijer-Volendam hebben we een groot en […]
Lees verder →De diversiteit van jasmijnrijst; van Thailand naar Cambodja
Naast verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Maak kennis met ons complete droogassortiment: met producten zoals rijst, noedels en vermicelli tot sauzen, olie en azijn en diverse kruiden en specerijen. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te […]
Lees verder →De diversiteit van jasmijnrijst; van Thailand naar Cambodja
Naast verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Maak kennis met ons complete droogassortiment: met producten zoals rijst, noedels en vermicelli tot sauzen, olie en azijn en diverse kruiden en specerijen. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te […]
Lees verder →De heilbot: een culinair meesterwerk
Heilbot is een exclusieve vis die bekendstaat om zijn delicate smaak en veelzijdigheid in de keuken. Met zijn imposante grootte en bijzondere kenmerken is heilbot een populaire keuze voor de echte fijnproevers. Als inkoper van heilbot is het belangrijk om te weten waar u op moet letten bij het inkopen van zowel verse heilbot als […]
Lees verder →De heilbot: een culinair meesterwerk
Heilbot is een exclusieve vis die bekendstaat om zijn delicate smaak en veelzijdigheid in de keuken. Met zijn imposante grootte en bijzondere kenmerken is heilbot een populaire keuze voor de echte fijnproevers. Als inkoper van heilbot is het belangrijk om te weten waar u op moet letten bij het inkopen van zowel verse heilbot als […]
Lees verder →De snoekbaars: kenmerken, leefgebied en visserij
De snoekbaars is een populaire sportvis die commercieel vooral bekendstaat om zijn uitstekende smaak. Het is een roofvis die voorkomt in zoet water in zowel Europa als Azië. De snoekbaars is goed herkenbaar aan zijn langgerekte lichaam en brede kop met een grote bek vol scherpe tanden. Past de snoekbaars in het rijtje zeebaars, roodbaars […]
Lees verder →De snoekbaars: kenmerken, leefgebied en visserij
De snoekbaars is een populaire sportvis die commercieel vooral bekendstaat om zijn uitstekende smaak. Het is een roofvis die voorkomt in zoet water in zowel Europa als Azië. De snoekbaars is goed herkenbaar aan zijn langgerekte lichaam en brede kop met een grote bek vol scherpe tanden. Past de snoekbaars in het rijtje zeebaars, roodbaars […]
Lees verder →