Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op +31 (0)299-399 999

Recept: Kabeljauwfilet met geroosterde pompoen en salie

Zin in een heerlijk herfstgerecht met kabeljauw?

Probeer dit smakelijke recept met geroosterde pompoen en salie! Eenvoudig te maken en vol van smaak. Perfect voor de koudere dagen.

Ingrediënten:

  • 4 kabeljauwfilets
  • 400 g pompoen, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Verse salieblaadjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 el roomboter
  • Zout en peper naar smaak
  • Citroen voor het serveren

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en strooi de fijngehakte knoflook en salieblaadjes erover. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Rooster de pompoen in de oven voor 25-30 minuten, totdat ze zacht en goudbruin zijn.
  3. Bereid de kabeljauw: Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Breng de kabeljauwfilets op smaak met zout en peper en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, totdat ze mooi goudbruin en gaar zijn.
  4. Serveer de kabeljauw met de geroosterde pompoen. Garneer met extra salieblaadjes en een schijfje citroen voor een frisse toets.

Geniet van deze heerlijke combinatie van herfstsmaken!

Copyright © 2024 Mooijer-Volendam

Winkelwagen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.